У циљу укрупњавања и концентрисања снаге монархистичких покрета у Србији и са циљем да се утврди релевантност организација биће позване организације које задовољавају критеријуме за учешће на оваквом конгресу.
-да су законски регистровани под именом које јасно садржи четничку или равногорску одредницу.
-да у статуту и програму имају јасно позитивно одређење ка монархизму, православљу и Престолонаследнику династије Карађорђевић, те да гаје традицију јуначке ослободилачке борбе Ђен. Армијског Драгољуба Михаиловића.
-да имају чланство, програм и да делују на терену као распознатљива организација која учествује у обележавању значајних датума из борбе против фашизма и комунизма.
Савез Равногорских покрета је, држећи се ових критеријума а и после безбедоносних провера појединих покрета, утврдио листу позваних и она је коначна и неће се мењати.
Сви покрети учесници конгреса из Србије биће уредно позвани позивницом са припадајућим материјалом.

Поводом писања појединих портала о Светском четничком конгресу, а на бази полу информација или измишљотина, морам да реагујем. Чиста је лаж да ће на конгресу бити помена о „помирењу“ са комунистима. Наше жртве се не мире са својим џелатима. Са онима који за време, и после рата побише скоро све што је вредело у Србији. Онима који се одрекоше Бога, уништише Србију, од чије диктатуре ни дан данас се нисмо опоравили. Са онима који напунише масовне гробнице, којих им и по неколико у сваком месту, са најбољим српским синовима. Са њима нема помирења! Нека им Господ опрости. МИ НЕЋЕМО НИКАД! Светски четнички конгрес организује СРБИООРС – РАВНОГОРСКИ ПОКРЕТ и на конгрес ће доћи само они појединци и организације које будемо позвали званично.

С ВЕРОМ У БОГА,

ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!