ЊКВ.Александар 2.Карађорђевић ће 20.Маја 2023.Посетити Равну гору!

У организацији Равногорског покрета-СРБИООРС ће се овај догађај,по много чему историјски,десити после обећања које је ЊКВ дало председнику покрета на прошлогодишњем сусрету ЊКВ и делегације РП СРБИООРС.

ЊКВ.је неколико пута посећивао Равну гору,разним пригодама,али сада први пут посећује Равну гору да обиђе равногорце.Због заузетости није било могуће да се та посета деси 8.Маја(Марковдан) који сви равногорци обележавају као датум почетка 3.Србског устанка под вођством Ђенерала Драгољуба Михаиловића.Значај и важност овом догађају се види у томе што је ово ПРВА посета баш РАВНОГОРЦИМА и у њиховој реализацији.Уз ЊКВ,присуствоваће и Црквени великодостојници као изасланици Епископа Ваљевског и са његовим благословом који ће одржати и паратос свим борцима погинулим за Краља и Отаџбину у борби против нацизма и комунизма.

Архимандрит Михајло Биковић (Манастир Јовање)
Протојереј Ставрофор Саша Тимотић (Мионица)
Протојереј Ставрофор Драгомир Јовановић ( Ваљево)
Протојереј Ставрофор Ненад Вучићевић
Протонамесник Небојша Бучић
Јереј Марко Милоановић
Јереј Мирослав Јокић
Ђакон Марко Тодоровић

Равногорски покрет -СРБИООРС је добио ту част да организује посету!

Овакви догађаји су од општег значаја за све равногорце па се верује да ће се сви монархисти одазвати и увеличати овај тренутак те показати припадност идеји монархизма.Равногорски покрет-СРБИООРС је припремио програм позвао госте из Србије ,Отаџбине Србске и дијаспоре(представника браће из Аустралије )

Како је ово испуњење вишедецениске жеље потомака оних који су гинули бранећи част и државу са покличем „За Краља и Отаџбину“.

Равногорски покрет -СРБИООРС позива све добронамерне,оне који јесу или се осећају као монархисти и равногорци да дођу 20.05.2023. У 12. Часова на Равну гору и у миру,братском разумевању и поштовању тренутка ДОЧЕКАМО ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА!Јер ЊКВ је свима Краљ,а не само Равногорском покрту -СРБИООРС.

Равногорски покрет-СРБИООРС је одштампао посебну СПОМЕНИЦУ на овај тренутак и добиће је сви који дођу на планину.Како ће после те поделе бити уништена матрица и евентуални не подељени примерци и никада више исти неће бити штампани, верујемо да ће они који дођу, имати јединствену,непоновљиву успомену.

ДОБРОДОШЛИ!